На Шепетівщині за півроку поліцейські виявили майже півтисячі п’яних за кермом

Фото: ілюстративне

Працівники сектору реагування патрульної поліції та поліцейські офіцери громади Шепетівського району з початку 2022 року задокументували 462 факти нетверезого водіння.

Найбільше порушників виявили на Славутчині та Ізяславщині (по 100), 86 протоколів склали у м.Шепетівка, 58 – у Нетішині, 72 – на Полонщині, 49 – в Білогір’ї, інформують у поліції.

Як свідчить статистика, найчастіше водії дозволяють собі сісти за кермо напідпитку у вихідні. Якщо у будні за добу правоохоронці фіксують в середньому 2-3 таких порушення, то у суботу та неділю цей показник вдвічі більший.

Показник Драгера фіксує перевищення допустимої норми у 4-5 раз, хоча трапляються  випадки, коли водій “б’є рекорди”, демонструючи показник у 10 разів вищий за норму.

Нерідко правоохоронці фіксували факти керування транспортними засобами у стані наркотичного сп’яніння.

Не спиняють горе-водіїв нововведення: під час воєнного стану автівки порушників вилучаються на потреби оборони країни. “Долю” транспортних засобів керманичів напідпитку вирішує суд та військова адміністрація.

«Штраф у 17 тисяч гривень, позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік та тимчасове вилучення авто, і це лише за перше порушення,- наголошує начальник сектору реагування патрульної поліції Шепетівського РУП Анатолій Мохнач,- за керування у стані сп’яніння відповідальність дуже сувора, від чималих штрафі до реального позбавлення волі. Ще б пак, адже наслідки такої поведінки на дорозі можуть бути трагічними. Просимо всіх громадян, які стали очевидцями того, як водій з ознаками сп’яніння сідає за кермо, негайно повідомляти 102. Пам’ятайте, ваш дзвінок може врятувати комусь життя».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне