На Славутчині проводять пероральна імунізація диких тварин проти сказу

Фото: держпродспоживслужба
28 вересня на території Крупецької територіальної громади Шепетівського району проводилась пероральна імунізація диких тварин проти сказу. До складу імунізаційної бригади входили представники Шепетівського районного управління держпродспоживслужби, працівники ветмедицини та працівники сільської ради.
 
Розповсюдження принад з вакциною відбувалося методом ручного розкладання на визначеній території громади, за межами населених пунктів на узбіччях доріг, узліссях, біля водойм, сільськогосподарських угідь.
 
Пероральна імунізація від сказу — єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин проти сказу, пояснюють фахівці.
 
Для цього використовують маленькі поживні принади у вигляді брикетів коричневого кольору. Вони мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, який приманює тварин на великих відстанях. Всередині знаходиться капсула з вакциною від українського виробника.
 
 
Робочі групи вручну розкладатимуть їх у лісі, біля річок, на узбіччі доріг, враховуючи при цьому мінну небезпеку. Планують охопити територію площею 8 590 км², на якій розкладуть 214 750 таких принад. Через воєнний стан розповсюджуватимуть вакцину без залучення авіації.
 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне