На Старокостянтинівщині у державну власність повернуто землі водного фонду

11
Фото: павлоград.dp.ua

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду (ставка) на території Огіївської сільської ради Старокостянтинівського району. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Встановлено, що у 2005 році між Старокостянтинівською районною державною адміністрацією та одним із місцевих жителів на 10 років укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 10 га.

У 2015 році між районною державною адміністрацією, попереднім орендарем та ще одним громадянином, на підставі розпорядження заступника голови, укладено угоду про поновлення дії зазначеного договору оренди земельної ділянки під водним об’єктом.

У порушення вимог законодавства, такими діями райдержадміністрація вийшла за межі своїх повноважень.  Оскільки земельну ділянку передала як цілісний водогосподарський комплекс з розташованим на ній водним об’єктом (ставом) та комплексом гідротехнічних споруд.

Реагуючи на виявлені порушення, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про скасування розпорядження райдержадміністрації. А також про визнання угоди про поновлення дії договору оренди недійсною. Та повернення земельної ділянки до державної власності.

На виконання рішення Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області, яким позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, 10 га земель водного фонду, переданих у користування з порушенням вимог законодавства, повернуто у державну власність. Про це повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Мирослав Попадюк.

Нагадаємо, що “Укроборонпром” має виплатити російському “МиГу” 2 мільйони. Господарський суд Хмельницької області зобов’язав завод зі складу “Укроборонпрому” виплатити “Российской самолетостроительной корпорации “МиГ” понад 5 мільйонів російських рублів. Усе це через неналежне виконання умов контракту. Рішення було ухвалено 18 квітня суддями Смаровоз М.В., Виноградова В.В. та Гладюк Ю.В, за результатами розгляду судової справи №924/774/18”

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне