На Старокостянтинівщині відкрито сонячну електростанцію

Фото: www.adm-km.gov.ua

Альтернативна енергетика – головний тренд у всьому світі. Вона покликана сприяти вирішенню, передусім, двох важливих проблем – енергоефективності та екологічної безпеки. Україна в даному аспекті позиціонує себе як держава з досить сприятливими умовами для «зелених» інвестицій. Сьогодні вітчизняний ринок енергоресурсів стрімко розвивається. За декілька років на Старокостянтинівщині реалізовано ряд успішних проектів із розвитку альтернативної енергетики. Зокрема, побудовано малі ГЕС на річці Случ у с. Самчики та Губин, сонячні електростанції в с. Коржівка, Северини та Вишнопіль.

Процес впровадження альтернативної енергетики в районі триває. Так, 19 березня відбулось відкриття сонячної електростанції потужністю 1,9 МВт у селі Писарівка, Огіївської сільської ради. Об’єкти побудовано та введено в експлуатацію зовнішньоекономічною асоціацією “Новосвіт” (м.Вінниця). Вартість проекту становить близько 50 мільйонів гривень.

В урочистому заході з нагоди відкриття електростанції взяли участь перший заступник генерального директора ЗЕА “Новоствіт” Микола Іванович Божок, голова районної державної адміністрації Сергій Никанорович Фесун, заступник голови районної ради Іван Васильович Овчар, сільський голова Огіївської сільської ради Микола Ананійович Петрук, мешканці села Писарівка.

У вітальному слові голова районної державної адміністрації Сергій Фесун подякував першому заступнику генерального директора ЗЕА “Новосвіт” Миколі Божку за реалізацію даного проекту на Старокостянтинівщині, адже для мешканців Огіївської сільської ради це і створення нових робочих місць, і збільшення надходжень до сільського бюджету, а відтак більше можливостей для успішного розвитку територій. Також Сергій Никанорович висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю із ЗЕА “Новоствіт” та запевнив про максимальну підтримку таких проектів з боку районної влади.

За матеріалами Старокостянтинівської РДА

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне