На Теофіпольщині нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських

Фото: ілюстративне

Поліцейські зупинили автомобіль, водій якого не мав водійського посвідчення та ще й був у стані алкогольного сп’яніння. Аби уникнути адміністративної відповідальності 26-річний чоловік запропонував правоохоронцям 100 доларів США.

Подія сталася 13 квітня близько 22:00 години. В одному із сіл Теофіпольської тергромади працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль «ВАЗ» під керуванням 26-річного місцевого жителя. 

Під час спілкування правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка за допомогою приладу драгер показала результат 1,77 проміле, що майже у 9 разів перевищує допустиму норму. До того ж поліцейські встановили, що водій керував транспортним засобом без належних документів, оскільки водійське посвідчення чоловік у встановленому законом порядку не отримував.

Аби уникнути адміністративної відповідальності, правопорушник запропонував правоохоронцям 100 доларів США. Поліцейські ж викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Відтак на 26-річного чоловіка патрульні склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП, а слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка, або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Працівники відділу поліції №2 (м. Волочиськ) за процесуального керівництва прокуратури уже оголосили правопорушнику підозру. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне