На Теофіпольщині працівники поліції розшукали неповнолітнього автовикрадача

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Автомобіль «Форд Ескорт» зник з подвір’я приватного господарства жителя села Новоставці Теофіпольського району в ніч на 27 жовтня. 

41-річний чоловік, повернувшись пізно ввечері додому, виявив відсутність транспортного засобу, який був припаркований на подвір’ї поруч з будинком, і одразу звернувся до поліції.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Теофіпольського відділення поліції, а групи реагування патрульної поліції, які чергували тієї ночі, отримали орієнтування на вкрадене авто.

За пів години після надходження заяви від потерпілого, поліцейські помітили схожий автомобіль у сусідньому селі і спробували його зупинити. Але водій проігнорував вимогу правоохоронців та спробував втекти, щоправда — недалеко.

Яким же було здивування працівників поліції, коли вони побачили, що за кермом сидить 14-річний підліток, а поруч — на рік старший товариш. За словами хлопця, вони з товаришем вирішили таким чином покататися і розважитися.

Транспортний засіб помістили на штрафмайданчик, а згодом повернуть власникові. 

За фактом викрадення автомобіля слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статті 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне