На Великдень в області заборонили роботу продуктових магазинів

Фото: https://dpa.cv.ua/

14 квітня під головуванням Міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова відбулося засідання державної комісії ТЕБ і НС. Всього на порядок денний засідання було винесено два питання: щодо забезпечення максимального дотримання населенням умов карантину під час прийдешніх Великодніх свят та щодо організації виконання вимог про обов’язкову обсервацію громадян, які прибувають в Україну з-за кордону.

На виконання рішення державної комісії з ТЕБ і НС увечері , 14 квітня, відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС. Провів його голова облдержадміністрації Дмитро Габінет.

За результатами обговорення комісія прийняла ряд рішень.

З метою вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території області комісія зобов’язала органи місцевого самоврядування області: заборонити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, усіх форм власності, крім торгівлі пальним, лікарськими засобами та медичним приладдям, з 00:00 годин 19 квітня 2020 року до 24:00 години 19 квітня 2020 року.

Також органам місцевого самоврядування області рекомендовано:

  • для проведення санітарно-протиепідемічних заходів приміщень із застосуванням дезинфікуючих засобів призупинити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, усіх форм власності, крім торгівлі пальним, лікарськими засобами та медичним приладдям, встановивши санітарний день, з 00:00 годин 20 квітня 2020 року до 24:00 години 20 квітня 2020 року
  • максимально обмежити роботу громадського транспорту з 20:00 годин 17 квітня 2020 року до 24:00 годин 20 квітня 2020 року з урахуванням забезпечення можливості довезення, згідно відповідних графіків, працівників медичних закладів та підприємств критичної інфраструктури, що забезпечують життєдіяльність міст в цей період.
  • спільно з ГУ ДСНС України в області протягом 19-20 квітня 2020 року провести додаткові заходи з санітарної обробки комунальних доріг, вулиць, територій прилеглих до місць з масовим перебуванням людей та зупинок громадського транспорту.

Головам райдержадміністрацій, органам місцевого самоврядування спільно з Головним управлінням Національної поліції в області (Щадило А.А.) доручено забезпечити неухильне виконання п. 4 протокольного рішення регіональної комісії ТЕБ і НС від 27 березня 2020 року №7, щодо заборони здійснення торгівлі на продуктових ринках, крім тих, що здійснюють оптову торгівлю та звернути увагу на недопущення стихійної торгівлі.

Окремо комісія затвердила форму «Інформованої добровільної згоди особи, яка здійснює перетин державного кордону, на обов’язкову госпіталізацію до обсерваторів (ізоляторів)».

З повним текстом можна ознайомитися за посиланням: протокол №9

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне