На Віньковеччині урочисто відкрили новозбудовану амбулаторію

95
Фото: adm-km.gov.u

30 жовтня, в рамках програми «Доступна медицина», у селі Петрашівка Віньковецького району відбулося урочисте відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Привітати мешканців громади із цією визначною подією прийшли обласні посадовці, керівники району та голови сільських рад.

Висловлюючи слова вітання, заступник голови адміністрації Світлана Павлишина побажала, аби в новенькій амбулаторії місцеві жителі відчували, що про їхнє здоров’я турбуються, а якісна медична послуга стала ближчою. “Сьогодні держава робить усе для того, щоб значно покращити якість медичних послуг у сільській місцевості. І відкриття цієї амбулаторії є яскравим доказом цього”, – додала посадовець.

Відтепер амбулаторія буде обслуговувати жителів населених пунктів з с.Петрашівка, с.Яснозір`я, с.Пирогівка, с.Фащіївка, а це 1875 чоловік. На період навчання в інтернатурі лікаря, який буде постійно працювати в амбулаторії, прийом хворих буде здійснюватися сімейним лікарем Віньковецької АЗП/СМ згідно графіка виїздів. Штат амбулаторії буде складатися з лікаря, фельдшера, медичної сестри, молодшої медичної сестри та водія.

Заклад укомплектовано необхідним обладнанням згідно табеля оснащення, меблями, медичною апаратурою, комп’ютерною технікою та всім необхідним для роботи сімейного лікаря, також буде доступ до високошвидкісного інтернету для надання телемедичних послуг. Поряд з цим, в амбулаторії передбачене окреме житло для сімейного лікаря.

Також амбулаторія оснащена автомобілем Renault DUSTER dCi 110 4 WD, 2018 року випуску.

Довідково:

Будівництво амбулаторії розпочато у 2018 році. Вартість проекту «Будівництво Петрашівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул.Перемоги, 106 б, в с. Петрашівка Віньковецького району Хмельницької області» відповідно до проектно-кошторисної документації складає 8120,0 тис.грн. З  державного бюджету виділено кошти в сумі 7308,0 тис.грн., співфінансування з місцевого бюджету складає 812,0 тис.грн., в т.ч.  84,8 тис.грн. –  додатково виділено з Петрашівського сільського бюджету у 2019 році.

Замовником та одержувачем бюджетних коштів по реалізації вищезазначеного проекту є ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». Роботи виконує ТОВ «Ізяславтрансбуд».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне