На вулицях Хмельницького під час блекауту працюватимуть польові кухні

Фото:

У Хмельницькому з’являться польові кухні, скористатись якими можна буде у разі відсутності газу та світла. Наразі комунальники замовили 5 таких мобільних конструкцій на загальну суму майже мільйон гривень.

Поки що про локації, на яких розміщуватимуть польові кухні, у владі міста не говорять. Але планують встановлювати їх так, аби вони буди максимально доступними для якомога більшої кількості людей. До того вони зберігатимуться на одному з комунальних підприємств, їх вивозитимуть у місто за потреби.

Можливо, буде таке, що потреба буде лише в одному районі, ми не знаємо, просто готуємося до найгіршого, – прокоментував директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Подібні польові кухні вже є в Івано-Франківську. Одна така дозволяє забезпечити триразове приготування їжі з двох страв та окропу для понад сотні людей. 

Чотири котли по 80 літрів з нержавіючої сталі, внизу пічка, в якій спалюються дрова, – розповів про конструкцію польової кухні Василь Новачок.    

Наразі для Хмельницького таких польових кухонь замовили п’ять. Вартість кожної – 195 тисяч гривень. Виготовити їх планують до кінця січня.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне