На виконання рішення суду, прийнятого за позовом прокурора, до бюджету міста Ізяслав стягнуто чверть мільйона гривень

13
Фото: court.gov.ua

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять активну роботу щодо забезпечення надходжень до бюджету.

Цілеспрямована робота на цьому напрямку не припиняється і під час виконання рішень суду, постановлених за позовами прокурора.
 
Так, за результатами розгляду позовних заяв прокуратури, ще у 2014-2015 роках господарським судом Хмельницької області постановлено рішення про стягнення із недобросовісного орендаря  коштів за оренду комунального майна у м. Ізяслав та розірвання договору оренди приміщення.
 
Підставою для реагування стало те, що всупереч умов укладеного між Ізяславською міською радою та фермерським господарством правочину, суб’єктом господарювання обов’язки щодо сплати орендної плати виконувались неналежно. Це спричинило виникнення заборгованості перед місцевим бюджетом на загальну суму 250 тис грн.
 
На виконання рішення суду орендоване майно повернуто законному володільцю ще у 2015 році. Рішення про стягнення коштів перебувало на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби.
 
Вжитими Шепетівською місцевою прокуратурою спільно із Ізяславським районним відділом ДВС Головного територіального управління юстиції в області заходами, визначеними Законом України «Про виконавче провадження», на сьогодні рішення суду виконано в повному обсязі.
 
«Відтак, за реагування прокуратури до бюджету м. Ізяслав стягнуточверть мільйона гривень», – повідомив заступник керівникамісцевої прокуратури Вадим Вітрук.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне