Найбільшою проблемою Хмельниччини є майнові злочини — Анатолій Щадило

Фото: hm.npu.gov.ua

Новий очільник Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Анатолій Щадило провів детальний аналіз оперативної обстановки в області з метою розробки подальшої стратегії боротьби із найпоширенішими в регіоні видами злочинів. 

— В результаті ретельно аналізу ситуації я дійшов висновку, що найбільшою проблемою Хмельниччини є майнові злочини, — говорить полковник поліції Анатолій Щадило. — Звичайно, ми спостерігаємо суттєве зниження їх кількості у порівнянні з минулими роками, але, все ж, на загальному фоні криміногенної обстановки в області різного роду крадіжок майна громадян все ще дуже багато. Щоб було зрозуміліше, скажу, що 58,8% зі всіх кримінальних злочинів, які реєструє поліція Хмельницької області, — це саме майнові злочини, коли злодії посягають на майно громадян. І сьогодні під час робочої наради я зорієнтував весь особовий склад на боротьбу з цим видом злочинів. Незабаром у нас почнеться масштабне відпрацювання, спрямоване як на профілактику крадіжок, так і на розкриття вчинених раніше злочинів. Основні зусилля оперативних служб поліції планую зосередити саме на цьому напрямку роботи. 

Анатолій Антонович розповів, що останнім часом найчастіше вчиняють крадіжки з приватних будинків у денний час, коли господарі перебувають на роботі, а діти навчаються. Проникають до помешкань шляхом віджиму пластикових вікон, підбору ключа або зламу серцевини замка.

Зважаючи на це, власникам осель слід подбати про надійні замки, які важко зламати чи підібрати до них ключ. Це та річ, на якій точно не варто економити. Також не зайвим буде встановити грати на вікнах перших та останніх поверхів. Звичайно, найкращий варіант захисту оселі — це встановлення сигналізації. Якщо вона спрацьовує, то на місце події упродовж трьох хвилин прибуває екіпаж поліції охорони. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що у 42-річного чоловіка поліцейські вилучили боєприпаси та наркотики. Усе це працівники поліції вилучили та направили на експертизу. Наразі встановлюється походження та призначення заборонених речовин і предметів.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне