Нардеп Олександр Герега не голосував за зняття недоторканності

Фото: file.liga.net

Про це повідомляє «НГП». Як пише видання, серед мажоритарників від Хмельницької області проголосували “за” чотири обранці від “Слуги народу” Микола Стефанчук, Олена Копанчук, Олексій Жмеренецький та Ігор Марчук, позафракційний Сергій Лабазюк і представник депгрупи “За майбутнє” Віктор Бондар.

Участь у голосуванні не брав нардеп з групи “За майбутнє” Олександр Герега.

Нагадаємо, для того, щоб ухвалити закон в цілому, депутатом потрібно буде підтримати його 300 голосами.

У проекті пропонується прибрати з 80 статті Конституції два абзаци про те, що депутатам гарантується недоторканність і без згоди Верховної Ради їх не можна притягнути до кримінальної відповідальності.

Якщо закон буде ухвалений остаточно, недоторканність має бути скасована з 1 січня 2020 року.

Законопроект № 7203 був внесений ще під час роботи 8 скликання Верховної Ради. Він пройшов одне голосування і був направлений до Конституційного суду. На підставі цього законопроект мав перейти до нового парламенту.

Як пише «Українська правда», вранці 29 серпня віце-спікер парламента Руслан Стефанчук розповів, що комітет з питань правової політики та правосуддя попереднього скликання не підписав постанову про перехід законопроекту до нової Ради.

Водночас, підготовча група проголосувала за включення законопроекту до порядку денного. Проти цього, за словами Стефанчука, проголосували представники “Європейської солідарності”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне