Наркоаграрій з Ізяславщини постане перед судом

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

На Ізяславщині слідчі за процесуального керівництва прокуратури оголосили підозру місцевому жителю, який виростив у себе на ділянці цілу плантацію конопель, а також зберігав вже висушені нарковмісні рослини. Найближчим часом чоловік постане перед судом.

На початку червня на присадибній ділянці жителя одного із сіл на Ізяславщині оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області спільно з колегами із Шепетівського райуправління поліції виявили цілу плантацію конопель — більше 200 кущів. Також у чоловіка вилучили вже висушені рослини конопель.

Усі рослини направили на експертизу, яка підтвердила, що це справді нарковмісні коноплі.

Наразі слідчі вже оголосили наркоаграрію підозру за ч.2 ст.310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель у великих розмірах) та ч.1 ст.309 КК України (Незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Найближчим часом чоловік постане перед судом.

Нагадуємо, що в області триває оперативно-профілактична операція «Мак-2022». Правоохоронці закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження нарковмісних рослин до управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області за телефонами (0382)69-24-75, 69-23-87 та 102 або ж звертатися до найближчих відділів та відділень поліції.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне