Народний депутат Жмеренецький відвідав лісгосп

Фото: kmlis.gov.ua

У Шепетівському лісгоспі побував народний депутат від 190 округу Олексій Жмеренецький. В ході зустрічі парламентаря з колективом апарату підприємства обговорювалися важливі питання, що сприятимуть розвитку лісової галузі, яка зараз перебуває в складному фінансовому становищі.

kmlis.gov.ua

Зокрема, необхідно:

  • скасування рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на рубках формування і оздоровлення лісів, а конкретніше при проведенні проріджування, прохідних та вибіркових санітарних рубках;
  • запровадження усередненої ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів;
  • зменшення ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з 1 січня 2020 року на 10 %;
  • скасування податку на лісові землі (земельний податок), ставка якого складає 0,1 % від нормативної грошової оцінки площі ріллі по області;
  • технічне переоснащення підприємства.

Директор лісгоспу Володимир Сасюк і парламентар відвідали лісокомплекс підприємства. Гостя ознайомили з роботою дільниці з розпиловки деревини. Саме на цій дільниці виготовляють пиломатеріали, які в подальшому реалізуються для споживачів в Україні та за кордоном.

Народний обранець радо спілкувався з працівниками підприємства, обговорюючи питання, що стосуються лісової галузі і не тільки.

Прес-служба Шепетівського лісгоспу

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне