Наслідки ракетної атаки на Хмельниччину: пошкоджені будинки, техніка та залізнична колія

Фото: https://suspilne.media/

Уламки збитих силами протиповітряної оборони ракет, випущених вранці 18 вересня російськими військами, впали в Хмельницькому та Шепетівському районах. Про це в ефірі телемарафону “Суспільне. Спротив” розповів перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

За його словами, наслідки ракетної атаки на Хмельниччині уже ліквідовують.

“Від вибухової хвилі було пошкоджено декілька дахів та вікон у кількох домоволодіннях. Також уламки впали на непрацюючу систему очисних споруд, там є деякі пошкодження. Була пошкоджена опора електропередач, зараз там проводяться відновлювальні роботи. Якщо говорити про Шепетівський район, то на території колишнього виробничого заводу, де була розміщена вантажна техніка — самоскиди, навантажувачі, також впали уламки, там стався вибух. Через це було пошкоджено кілька одиниць вантажної техніки. Також у тому ж районі уламки впали на залізничну колію, пошкодивши полотно”, — розповів Сергій Тюрін.

З його слів, відповідні служби виїжджали на місця падіння уламків, зараз ведуться роботи з відновлення, також проводиться додаткова робота з обстеження полів та інших територій, де, ймовірно, можуть знаходитися уламки збитих повітряних цілей.

“Збитки ще встановлюються. Але якщо говорити про домоволодіння, то працюють комісії, які обстежують і складають акти пошкоджень. За моєю інформацією, вони незначні. Збитки будуть покриті за рахунок міських територіальних громад, які виділять з матеріального резерву шифер, скло, а ремонтні бригади комунальних підприємств виконають відповідні роботи на місцях у доволі стислі терміни”, — каже Тюрін.

За словами першого заступника Старокостянтинівського міського голови Володимира Богачука, внаслідок сьогоднішньої російської атаки, уламками збитих ракет було пошкоджено кілька домоволодінь у трьох селах Старокостянтинівської громади. Там, каже він, у будинках побило дахи та вибило кілька вікон. Також, зі слів Богачука, вибиті кілька вікон в оселях жителів так званого “болгарського містечка” в самому Старокостянтинові.

“Один уламок навіть залетів через балкон до квартири — розбив склопакети та пошкодив пральну машину на кухні. Зараз у цій квартирі працює наша комісія, встановлюють збитки. А взагалі наші комунальні підприємства уже від самого ранку працюють, усувають наслідки — латають дахи, вставляють вікна. Поки ми не знаємо точної суми завданих збитків, бо це все ще в процесі. Але комунальники намагаються усе швидко підлатати, у нас з цим проблем немає — вони беруть усі необхідні будівельні матеріали за домовленістю у постачальників, складають кошторис, а потім ми оплачуємо ці будматеріали. Зараз працюємо за такою схемою. Бо той матеріальний резерв будматеріалів, що ми мали, ми уже роздали. Зараз буде сесія міської ради, то виділимо кошти і закупимо ще шифер, скло та інші будматеріали”, — каже Володимир Богачук.

У Шепетівці, за словами міського голови Віталія Бузиля, окрім виробничого підприємства, де впали уламки та сталися вибух і пожежа, також пошкоджено кілька будинків.

“У них внаслідок вибухової хвилі повилітали вікна. Працює комісія, встановлює збитки, вікна намагаємося оперативно засклити”, — каже міський голова Шепетівки.

Щодо пошкодження залізничного полотна, то у довідковому бюро залізничного вокзалу станції Шепетівка Суспільному повідомили, що рух поїздів станцією через вранішню російську атаку не зупиняли — потяги їдуть за звичним розкладом.

“Єдине, через пошкодження залізничного полотна, корективи довелося внести у рух дизель-поїзда “Ланівці—Шепетівка”, який о сьомій ранку мав прибути до станції Шепетівка—Подільська. Він не доїхав, але людей з цього поїзда довозили до місця призначення автобусами. Також автобусами довозили тих, хто хотів їхати з Шепетівки до Лановець тим самим “дизелем” о 8:30. Великих проблем це не створило людям, усі приїхали і усі поїхали, хто хотів”, — розповіли на станції Шепетівка.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне