Навіть під час блекауту хмельничани будуть із водою

Фото: ілюстративне

Навіть у разі відсутності електроенергії в Хмельницькій громаді вода у кранах жителів міста буде. Цього року, на відміну від минулого, на водонасосних станціях встановлені потужні генератори на понад 100 кВт.

Про це розповів заступник хмельницького міського голови Василь Новачок.

За його словами, генератори працюватимуть, допоки є пальне. А пальним, каже, вони запаслися добряче.

“Але маємо розуміти, що до міста вода подається з села Чернелівка. І якщо вже там не буде електроенергії, то ми готуємо і там генератори, які нададуть змогу подавати воду нехай не цілодобово, але хоча б на 2-3 години. В будь-якому випадку централізоване водопостачання ми плануємо зберігати, хоч і погодинне”, — розповів Василь Новачок.

Цьогоріч, каже Василь Новачок, влада більш підготовлена, ніж торік.

“Минулого року у нас не було генераторів. Тому, як тільки обмежувалось світло у Хмельницькому, то й одразу припинялося водопостачання на 2-3, навіть на 5 годин. Цього року є вказівка підприємству, що не дивлячись на відсутність електроенергії, постачати воду населенню. Винятком можуть бути ночі. Бо качати воду вночі буде недоцільно”, — пояснив Василь Новачок.

За словами заступника міського голови, водовозки забезпечуватимуть населення водою у найгіршому випадку.

“Самий крайній варіант – це водовозки. Рішенням виконкому у нас визначено 26 точок в різних мікрорайонах міста. В основному, це людні місця. Ця карта є на сайті Хмельницької міськради та Хмельницькводоканалу”, — пояснив Новачок.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне