Не зміг полетіти в теплі краї: у Хмельницькому прихистили пораненого лебедя

Фото: Хмельницька міська рада

Пораненого лебедя, який не зміг долетіти в теплі краї, прихистили в Хмельницькому зоокуточку. Про це Суспільному розповів інженер комунального підприємства “Парки та сквери” Тарас Панасюк. За його словами, до весни птах проживатиме там з іншими лебедями, а далі вже вирішить – покинути зоокуточок чи залишитись.

Як серед зими лебідь опинився в Хмельницькому дізнавалися кореспонденти Суспільного.

На річці Південний Буг лебедя, що ходив кригою, побачили місцеві жителі й зателефонували на номер телефону комунального підприємства “Парки та сквери”, розповідає інженер Тарас Панасюк.

Лебедя побачили місцеві жителі на річці Південний Буг. Фото: Хмельницька міська рада

 
Він знесилений, не може летіти. Ми приїхали й побачили, що по льоду дійсно ходив знесилений лебідь. Але він довго ходити не міг. Пройде і присяде. Ми його забрали в зоокуток, нагодували одразу, напоїли”, — розповідає Тарас Панасюк.

Птах – дорослий самець, якому понад рік. Його поселили до молодших за віком лебедів, які мешкають в зоокуточку.

Пораненого лебедя поселили до молодших за віком лебедів, які мешкають в зоокуточку. Фото: Суспільне Хмельницький

 
Прийшов ветеринарний лікар, оглянув його і зауважив, що в нього на крилі є рана, яка вже була давно і вже загоїлась”, — пояснює Тарас Панасюк.

За його словами, можливо через рану знесилений птах не зміг вчасно вилетіти зі своєю зграєю на південь і через це опинився взимку на кризі.

 
“Скоріше за все, в нього рана була ще з осені, через це він не зміг підготуватись і вилетіти разом з усіма лебедями в теплі краї. І тут залишився. Може й спробував летіти далі, але не вийшло”, — каже чоловік.

До товариства місцевих лебедів, що мешкають в зоокуточку, лебідь звик швидко та перебуватиме тут до весни, каже Тарас Панасюк. Далі, в теплу пору року, вирішить – чи залишатися тут, у Хмельницькому, чи відлетіти.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне