Незабаром розпочнеться сезон полювання

Фото: Радіо Свобода

Під керівництвом першого заступника начальника Хмельницького ОУЛМГ П.С.Золотого  відбулася нарада до відкриття сезону полювання на пернату дичину.

На ній розглянуто питання:

– інформація про відкриття сезону полювання на пернату дичину, боротьба з бракон’єрством;

– епізоотична ситуація на території Хмельницької області;

– вимоги щодо ведення мисливського господарства.

На нараді наголошено, що наказами користувачів мисливських угідь, які погоджені з Хмельницькою ОДА та Хмельницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства встановлені строки та порядок проведення полювання, а саме:

  1. Полювання на пернату дичину розпочнеться 3 серпня о 16 годині і триватиме на качок, лиску, пастушків, куликів, голубів та гусей до 31 грудня 2019 року, на перепілку до кінця жовтня цього року.
  2. Днями полювання є субота й неділя, а середа до початку проведення полювання на хутрових та парнокопитних тварин.
  3.  Норми добування мисливських тварин в межах України не змінилися і становлять:

Кожен користувач угідь вже встановив норми добування пернатої дичини в межах вищезгаданої кількості.

  1. Відстрільні картки на добування пернатої дичини видаються мисливцям безпосередньо користувачами мисливських угідь відповідно до розрахунків пропускної спроможності мисливських угідь. Забороняється видача відстрільних карток мисливцям, які не мають посвідчення мисливця або не отримали контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання на 2019-2020 років.

Запрошені на нараду з Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької облдержадміністрації  Р. А.  Якубаш., з Державної екологічної інспекції в Хмельницькій області  С.В. Волков, з головного управління Національної поліції в Хмельницькій області О.І. Новосядлий розповіли про особливості полювання по своїх напрямках роботи.

Детально про епізоотичну ситуацію доповів головний спеціаліст головного управління Держпроспоживслужби  Л.М..Хоміч.

Голова Хмельницької обласної організації товариства лісівників України В.М. Хоптинець  наголосив на необхідності обов’язкового проведення інструктажів перед початком полювання.

Про участь членів обласної організації УТМР у підготовці до полювання доповів голова президії УТМР в області Г.А.Сагайдак.

Отож всім мисливцям області бажаєм вдалого сезону!

Інформує Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне