Нове життя старого простору: у Хмельницькому за грантові кошти капітально відремонтують ТЦ «Дитячий світ»

Фото: ТЦ «Дитячий світ»

На початку квітня цього року за дорученням уряду Німеччини німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні анонсували спільний проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)».

Повідомляє інформаційно аналітичне видання “Проскурів

Загальний бюджет цього проекту становить 11.85 млн євро.

Ці кошти будуть спрямовані на підтримку швидкого відновлення місцевого виробництва шляхом збільшення інвестицій для ремонту та покращення базової та бізнес-інфраструктури.

Відтак міжнародні організації оголосили всеукраїнський конкурс місцевих ініціатив  у діапазоні фінансування для кожної пропозиції до 800 000 євро. Серед 31 муніципалітету, які подалися на конкурс, комісія відібрала 12. До списку переможців потрапила й Хмельницька міськрада з  проєктом «Формування інноваційного бізнес-середовища шляхом проведення капітального ремонту, розкриття потенціалу та осучаснення застарілого торговельного центру».

Відтак муніципальний  ТЦ «Дитячий світ», збудований понад пів століття тому, отримав  шанс на  велике перевтілення. Його капітально відремонтують за грантові кошти, тобто без залучення фінансових ресурсів з бюджету громади. Про це повідомив на своїй сторінці  у фейсбук заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Авторка: Ольга Сєргєєва

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне