Нові процесуальні подробиці у справі екс-освітянина Романа Миколаїва

11
Фото: aktualno.km

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області  продовжує розгляд справи по обвинуваченню колишнього очільника  Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради. Роман Миколаїв обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3 ст. 286 КК України. Це порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони  спричинили  загибель  кількох осіб. Про це інформує прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

Ухвалою судді Хмельницького міськрайонного суду від 19  грудня 2018 року було відмовлено у прийнятті до розгляду цивільного позову Хмельницької міської ради  та Комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту до Миколаїва Романа Дмитровича, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: департамент освіти та науки Хмельницької міської ради про відшкодування шкоди по кримінальному провадженню за обвинуваченням Миколаїва Романа у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

Хмельницька міська рада не погодилась із прийнятим рішенням та подала апеляційну скаргу на ухвалу суду.

Ухвалою судді Тернопільського апеляційного суду від 7 лютого 2019 року  було відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою  представника Хмельницької міської ради  на ухвалу від 19 грудня 2019 року із посиланням на те, що така ухвала про  відмову у прийнятті до розгляду  цивільного позову не може бути самостійно оскаржена в  апеляційному порядку  до  постановлення остаточного рішення  у кримінальному провадженні. Викладені в апеляційній скарзі доводи можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення по справі.

Нагадаємо, чоловік підозрюється в спричиненні дорожньо-транспортної пригоди в результаті якої загинули двоє осіб та отримали різного роду тілесні ушкодження ще 4 осіб, серед яких троє малолітніх  дітей.

Наступне судове засідання відбудеться 3 квітня 2019 року.

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне