Новорічну ялинку на уламку російської ракети С-300 встановили у Хмельницькому

Фото: https://suspilne.media/

Така ідея належить місцевим волонтерам. Втілити задум волонтерів допомогли майстри з Хмельницького вищого професійного училища № 11, які й виготовили кріплення для ялинки. Кореспонденти Суспільного поспілкувались з волонтерами та запитали у хмельничан, чи очікують вони на встановлення святкової ялинки в місті.

З прапорцями України та на уламку російської ракети – таку ялинку встановили в середмісті Хмельницького. Уламок привезли з Харківщини, а ідея належить волонтерам. Голова Благодійного фонду “Волонтери Поділля” Юрій Смаль розповідає: так вони хотіли нагадати людям, що в той час, коли усі готуються до Різдвяних та новорічних свят, Росія щодня випускає ракети по території України.

“Задумка була така, щоб люди зупинились і задумались біля цієї ялинки і біля цього уламку рашиської ракети, що відбувається. Тут показано, що не ракета вдарила ялинку, а саме ялинка проростає з корпусу ракети. Це вона доводить те, що Україна незламна і ми переможемо”, – каже Юрій Смаль.

Втілити задум волонтерів допомогли майстри з Хмельницького вищого професійного училища № 11, які й виготовили кріплення для ялинки. Директор закладу Василь Селізар розповідає: “Була хороша ініціатива від благодійного фонду “Волонтери Поділля” встановити ялинку у військовий час. Навіть при падаючих ракетах наша нація, наша країна, хмельничани – святкуємо Різдво, Новий рік – це є символ незламності нашого народу, нашої країни”.

У хмельничан думки різняться. Деяким така ідея до душі.

Хмельничанин Олексій каже: новорічна ялинка – символ дитячого свята. Додає: “Дітям потрібне свято за будь-яких умов, і ми, відповідальні дорослі, маємо їм сворювати свято за будь-яких умов, навіть за тих, в яких ми зараз. Тому я чекаю від міської влади повноцінну гарну цікаву ялинку. Хай без освітлення. Життя має тривати”.

Каже, що має надію на те, що в місті таки поставлять ще одну святкову ялинку.

Школярі Павло та Володимир також прийшли подивитись на ялинку. Хлопці кажуть: розуміють, що святкове новорічне дерево – це додаткові витрати для міста. Але були б раді, якби в місті встановили ще й його.

За словами заступника міського голови Хмельницького Миколи Ваврищука, остаточного рішення про те, чи встановлювати в місті головну святкову ялинку, ще не ухвалили.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне