Новоушицький райсуд оштрафував чоловіка, що торгував рибою без відповідних документів

29
Фото: darg.gov.ua

«Визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.88-1 КУпАП, та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі тридцять неоподаткованих мінімуми доходів громадян. Це становить 510 гривень без конфіскації об’єктів тваринного світу», – таку постанову ухвалив Новоушицький районний суд.

За постановою, цьогоріч 3 жовтня 44-річний місцевий житель на ринку смт.Нова Ушиця торгував свіжою рибою без товаротранспортної накладної, яка підтверджує законність набуття права власності на рибу та сертифікату якості. А це – порушення п.7, ст.37 Закону України «Про основні принципи та вимог до безпечності та якості харчових продуктів». Ч.2 ст.7 абзацу 32 ст.63 ЗУ «Про тваринний світ», абзацу 4 п.3.14 Правил любительського та спортивного рибальства. За що передбачена відповідальність згідно з частиною 1 статті 88-1 КУпАП (порушення порядку збуту об’єктів тваринного світу).

При визначенні виду стягнення суд, серед іншого, врахував, що чоловік вину визнав і розкаявся. Тож прийшов до висновку про накладення на нього адміністративного стягнення у виді штрафу без конфіскації 105 кілограмів риби.

Постанова ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне