Новий мікрорайон у Хмельницькому – активісти рекомендують владі збудувати там також станцію очистки стоків

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Між Олешином і Гречанами постане новий мікрорайон, де будуватимуть житло для переселенців. Місто відповідає у цьому проекті за підведення комунікацій (підведення воду, каналізації, теплопостачання).

Інформує НГП.

Постає питання – а куди підключать каналізацію нових будинків?, – наголошують у ГО “Річки Хмельниччини”.

«До аварійного каналізаційного колектора на Гречанах, аварія на якому біля КНС 11 затопила пойму Південного Бугу смердючими каналізаційними стоками в січні 2022 року?

У повідомленні міськради вказано, що місто буде тягнути туди комунікації. Що саме мається на увазі?

З нашої точки зору, варто не лише повністю перекласти аварійний каналізаційний колектор на Гречанах, але й подумати про побудову нової станції очистки стоків!

Нова станція очистки стоків на Гречанах дозволить не тільки очищати стоки нового мікрорайону, але й приймати на очистку стоки Маслосирбази та в перспективі Олешина.

Таке рішення дозволить зменшити витрати електроенергії –  адже зараз стоки з Гречан качають насосами аж на хмельницькі очисні в селі Давидківці, за багато кілометрів.

До того ж, наявність станції очистки стоків у Гречанах покращить контроль за показниками як стоків, так і за станом річки Південний Буг» – йдеться у дописі активістів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне