Новим депутатом Хмельницької міської ради став Сергій Бабій. Що про нього відомо

Фото: Facebook/Сергій Бабій

Новим депутатом Хмельницької міської ради VIII скликання став місцевий підприємець та колишній координатор проєктів благодійного фонду “Карітас-Хмельницький” Сергій Бабій.

Інформацію про визнання депутатських повноважень Сергія Бабія озвучив сьогодні, 28 липня, на сесії міськради голова Хмельницької міської територіальної виборчої комісії Віталій Швед.

За його інформацією, Сергій Бабій замінить у міськраді депутата Сергія Костецького, який 12 квітня написав заяву про дострокове припинення повноважень у зв’язку із життєвими обставинами. 24 травня депутати Хмельницької міськради затвердили заяву Сергія Костецького на сесії.

“Згідно закону, наступним депутатом, замість того, який достроково склав повноваження, визнається наступний за черговістю кандидат у депутати у відповідному територіальному окрузі з виборчого списку партії. Оскільки Сергій Костецький був обраний депутатом у територіальному окрузі №2 за списком партії “За майбутнє”, то замість нього депутатом стає той кандидат від партії, який був, згідно рейтингового голосування, наступним за черговістю у тому територіальному окрузі. Ним, за результатами виборів 25 жовтня 2020 року, був Сергій Бабій”, — пояснив Віталій Швед.

Нового депутата Сергія Бабія рішенням сесії міськради включили до складу постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики та дерегуляції.

Що відомо про Сергія Бабія

  • Сергію Бабію 31 серпня цього року виповниться 33 роки. Він має вищу освіту – закінчив історичний факультет Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка, вивчав кризову психологію в університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук. Навчався на кількох програмах з соціального підприємництва інституту лідерства та управління Українського католицького університету. Працював у благодійному фонді “Карітас-Хмельницький” Української греко-католицької церкви, де був керівником соціального центру та координатором кількох соціальних проєктів, які реалізовував фонд, зокрема, “Дитяче соціальне таксі” та “Інклюзивний дитячи майданчик”. З 2017 по 2021 роки Сергій Бабій був головою комітету по охороні здоров’я та соціальному захисту у громадській раді при Хмельницькій обласній державній адміністрації.
  • Під час місцевих виборів 25 жовтня 2020 року Сергій Бабій, на той час уже підприємець, вперше балотувався до Хмельницької міської ради. Як позапартійний був включений до виборчого списку Хмельницької обласної організації політичної партії “За майбутнє” Сергія Лабазюка. Але тоді він до ради не потрапив, отримавши під час рейтингового голосування на окрузі №2 менше голосів, ніж інші кандидати від партії.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне