Обіцяв посприяти в одержанні посвідчення водія – на Хмельниччині судитимуть автоінструктора

Фото: суд
Прокурорами Окружної прокуратури міста Хмельницького до суду скеровано обвинувальний акт відносно інструктора з навчання практичній їзді за фактом шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі.
 
За даними слідства, автоінструктор одного із приватних підприємств міста ввів в оману переселенця з Херсонщини, переконавши чоловіка, що має вплив на працівників Регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області.
 
За 4500 грн він пообіцяв посприяти в успішній здачі іспитів для отримання посвідчення водія, хоча насправді мав намір привласнити кошти.
 
Будучи переконаним, що в іншому випадку він не складе іспит, чоловік погодився заплатити.
 
Обвинуваченого затримано на місці події, а грошові кошти вилучено.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області за оперативного супроводу працівників відділу кримінальної поліції Хмельницького РУП ГУНП в області.
 
Довідково: найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачена ч. 1 ст. 369 КК України та передбачає покарання у виді штрафу від 17000 до 68000 грн або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне