Обом водіям-учасникам ДТП у Хмельницькому, в результаті якої загинула дитина, оголошено про підозру

94
Фото: npu.gov.ua

Водій мотоцикла та водій автомобіля, в результаті зіткнення яких у Хмельницькому 19 жовтня загинула дівчинка-пішохід, котра стояла на тротуарі, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху, які призвели до смерті людини.

І 37-річному мотоциклісту, і 69-річному водію автомобіля «Мерседес Е-220» оголосили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 статті 286 Кримінального кодексу України – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Нагадаємо, водій автомобіля «Мерседес Е-220» , їхав по вулиці Старокостянтинівське шосе. На перехресті з вулицею Водопровідною повертаючи  ліворуч, він не надав перевагу в русі мотоциклу марки «БМВ», який рухався в зустрічному напрямку , за словами очевидців, з явним перевищенням швидкості. В результаті зіткнення транспортних засобів мотоцикл в некерованому стані відкинуло на дівчинку-пішохода,  яка стояла на тротуарі неподалік місця ДТП. Від отриманих травм 11-річна дитина померла у лікарні.

Того ж дня водія мотоцикла правоохоронці затримали. Йому  оголосили про підозру, а в подальшому суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту. Оскільки іншим учасником ДТП виявився іноземець, Кримінальний процесуальний кодекс України вимагає вручення йому  підозри зрозумію йому мовою. Скориставшись тим, що для пошуку перекладача та  перекладу документів турецькою мовою  з метою дотримання процесуальної процедури слідчим знадобився додатковий час, чоловік залишив межі України. Працівники поліції заочно оголосили йому підозру і звернулись до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Суд дав дозвіл на затримання і доставку підозрюваного для розгляду клопотання про запобіжний захід. Наразі підозрюваний оголошений у розшук. 

Наразі слідчі дії тривають. Працівники поліції вживають заходів для затримання другого підозрюваного з метою притягнення його відповідальності. У зв’язку з цим українські поліцейські звернулися за допомогою до колег з турецької поліції.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне