Обшуки у Кам’янець-Подільській міській раді: у кого проводили і чому

Фото: ілюстративне

У Кам’янець-Подільській міській раді, зокрема у департаменті житлово-комунального господарства, учора, 4 січня, правоохоронці проводили обшуки. Про це повідомляли місцеві активісти та журналісти.

У міській раді обшуки підтвердили, зазначивши, що в деяких структурних підрозділах тривають планові та позапланові перевірки і процедурні дії державними контролюючими органами.

“Наразі в багатьох громадах відбуваються перевірки з “чутливих тем”. Ми працюємо прозоро, тож готові до них”, — поінформували у міськраді.

Обшуки також, за інформацією місцевих активістів, проводили і у місцевих підприємців, які надавали послуги та виконували роботи на замовлення структурних підрозділів Кам’янець-Подільської міської ради.

Як повідомили Суспільне Хмельницький джерела в правоохоронних органах, працівники управління стратегічних розслідувань Нацполіції разом із слідчими поліції у структурному підрозділі Кам’янець-Подільської міської ради проводили слідчі дії в межах кримінального провадження, що розслідується за статтею 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За інформацією джерела в правоохоронних органах, йдеться про заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення поточних та капітальних ремонтів автомобільних доріг, тротуарів, на вулицях комунальної власності територіальної громади, шляхом підписання фіктивних актів виконаних робіт та завищення обсягів та вартості фактично виконаних робіт, в умовах воєнного стану.

Директором департаменту житлово-комунального господарства Кам’янець-Подільської міської ради наразі є Аракел Межлум’ян. Він був призначений на цю посаду у вересні 2022 року. Також Аракел Межлум’ян є депутатом Кам’янець-Подільської міської ради від партії “Слуга народу”.

За інформацією аналітичної системи Опендатабот“, за останні два роки Департамент житлово-комунального господарства Кам’янець-Подільської міської ради здійснив закупівлю робіт та послуг на суму 84 мільйони 880 тисяч гривень у 2022 році та на 115 мільйонів 108 тисяч гривень у 2023 році.

Тендери, проведені департаментом житлово-комунального господарства Кам’янець-Подільської міської ради за останні роки. Скріншот з аналітичної системи “Опендатабот”

Найбільшими продавцями департаменту ЖКГ Кам’янець-Подільської міської ради є компанії-постачальники енергоресурсів: ПАТ “Хмельницькобленерго”, київські ТОВ “СК Енерджі груп”, ТОВ “Хайат Естейт” та ТОВ “Укр Газ Ресурс”.

Також одним із найбільших продавців департаменту ЖКГ є ФОП Хмелюк Максим Васильович, зареєстрований у селі Колубаївці Кам’янець-Подільського району. Основним видом його діяльності є інші спеціалізовані будівельні роботи. Він надав департаменту послуг на понад 17 мільйонів гривень. Серед тих тендерів, де він ставав переможцем — послуги з благоустрою міста (поточний ремонт контейнерних майданчиків) на території Старого міста, капітальний ремонт (влаштування покриття) спортивного майданчика по вулиці Нігинське шосе, капітальний ремонт тротуару по вулиці Лесі Українки тощо.

Комунальне підприємство Комбінат благоустрою” Кам’янець-Подільської міської ради постачало департаменту в 2022 році відсів гранітний для зимового утримання доріг та тротуарів міста, зараз перебуває у стані припинення. Ще один продавець послуг та робіт департаменту житлово-комунального господарства ТОВ “Енергетично-дорожнє будівництво” з Черкас, основним видом діяльності якого є ремонт доріг і автострад. Він надав послуг на 10 мільйонів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне