Опалення і гаряча вода – на вагу золота. У Хмельницькому суттєво дорожчають тарифи

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради 23 вересня відкоригував для комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, на послугу з постачання теплової енергії і гарячої води для бюджетних установ, інших споживачів (крім населення), релігійних організацій. Інформує НГП,

На сайті Хмельницьктеплокомуненерго сказано, що це пов’язано із значним зростанням ціни на природний газ з 17100,23 грн за 1000 куб.м природного газу до 24769,80 грн з ПДВ, тобто на 44,85%.

Водночас 27 вересня на сайті міської ради з’явився новий проєкт рішення виконкому про нове коригування тарифів «Хмельницьктеплокомуненерго».

У коментарі “Незалежному громадському порталу” заступник міського голови Василь Новачок повідомив, що у вересні газ для тепловиків міста відпускався по 19,5 грн/куб. м. У жовтні – орієнтовно це буде близько 27 грн/куб. м.

Як пишуть ЗМІ, ціни на газ у Європі 28 вересня вперше в історії перетнули позначку у 1000 доларів за тисячу кубів, максимальне значення на торгах становило 1057,18 долара за тисячу кубометрів.

Газове ралі продовжується вже декілька місяців на тлі штучного скорочення Газпромом транзиту газ через Україну до Європи. В умовах дефіциту газу на європейському ринку, російський монополіст виснажував свої сховища (зокрема, найбільше у Європі Rehden, яке наповнене на 5% за середнього рівня у ЄС 71%).

Водночас, як раніше пояснювали аналітики Української енергетичної біржі, Європа також не може розраховувати на видобуток, адже гігантське газове родовище Гронінген в Нідерландах, ймовірно, зачиниться на три роки раніше запланованого терміну.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне