П’ять магнолій посадили на “Алеї нескорених” у Хмельницькому

Фото: Суспільне Хмельницький

У хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка рідні військовополонених і безвісти зниклих посадили п’ять магнолій на “Алеї нескорених”. Відтепер там ростиме 15 дерев.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла ініціаторка заходу Леся Стебло.

За її словами, “Алею нескорених” у Хмельницькому рідні військовополонених і безвісти зниклих висадили торік.

“Дерево — це надія на нове життя. Висаджуючи нове дерево, ми сподіваймося, що воно пустить коріння, дасть свої паростки й буде радувати тим, що ростиме й розвиватиметься. Нехай такі алеї будуть символ нашої української нескореності”, — пояснила Леся Стебло.

Голова громадської організації “Міжнародне об’єднання жінок-українок” Аліна Скоморохова зазначила, те, що на алеї посадили магнолії, має символічне значення.

“Ми запропонували такі дерева, які були б квітучі, щоб символізували мир, красу, віру і надію в перемогу, в повернення тих хлопців і дівчат, які зараз у полоні. 99% дерев, які ми висадили минулого року, прийнялися”, — зазначила Аліна Скоморохова.

Галина з Теофіполя розповіла, її син зник безвісти у квітні 2022 року під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку: “Ми вклали в це дерево всю душу, любов, яку відчуваємо до кровиночки. Він весь час нам сниться. Постійно бачу його перед очима. Я, його дві сестри й два брати завжди його чекаємо”.

Тетяна з Маріуполя посадила магнолію минуло року, 19 квітня 2024, Хмельницький. Суспільне Хмельницький

Тетяна з Маріуполя розповіла, посадила магнолію на алеї минулого року. Її чоловік повернувся з полону, де був пів року: “Чекаю, коли дерево розцвіте. Протягом року я постійно приходила на алею. Висаджувала на честь свого чоловіка, його незламності й сили, дуже ним пишаюся. Хочу, щоб наші корінці у Хмельницькому пускалися, як у цього дерева”.

За словами Лесі Стебло “Алею нескорених” продовжать висаджувати надалі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне