«Палац Сангушків» включать до програми «Велике будівництво»

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

20 липня під час робочого візиту на Ізяславщину заступниця голови облдержадміністрації Оксана Ситницька спільно з радниками голови ОДА Наталією Тітовою та Павлом Івановим ознайомилася із станом пам’яток історії національного значення, що розташовані в місті Ізяславі: палацовим комплексом князів Сангушків, замком князів Заславських, кафедральним костелом Івана Хрестителя (Фарний костел), повідомляє Хмельницька ОДА.

Нагадаємо, що питання збереження цих об’єктів постало вже дуже давно. Аби виправити становище, нещодавно в облдержадміністрації розпочали активну роботу з метою обговорення шляхів збереження національної пам’ятки “Садиба Сангушків” та вивчення питання щодо оформлення права власності на неї. Зокрема, днями відбулося засідання робочої групи на чолі з Оксаною Ситницькою, за результатами якого вирішено напрацювати своєрідну дорожню карту, яка допоможе врятувати від руйнування та зберегти цю історичну спадщину.

https://www.adm-km.gov.ua/

До виїзду на об’єкти долучилися голова Ізяславської РДА Іван Федорчук та Ізяславський міський голова Валентина Корнійчук, фахівці профільних структурних підрозділів РДА. В ході розмови з керівництвом району та міста Оксана Анатоліївна зауважила, що зараз здійснюється підготовка переліку історичних об’єктів області, які будуть відновлені в рамках Національної програми «Велике будівництво».

https://www.adm-km.gov.ua/

За словами посадовиці, до цього переліку будуть включені і пам’ятки Ізяслава, що потребують першочергового здійснення протиаварійних, ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт, зокрема садиба Сангушків, замок (Скарбниця) та кафедральний костел (Костел Іоанна Хрестителя).

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне