Перед судом постане мисливець, який намагався відкупитися від кримінальної відповідальності за вбивство червонокнижного лося

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Слідчим відділом Славутського відділу поліції завершено досудове розслідування за фактом порушення правил полювання та спроби підкупу працівника поліції. Матеріали кримінального провадження уже спрямовані на розгляд Славутського міськрайонного суду.

Нагадаємо, події мали місце 30 листопада 2019 року на території лісового масиву Державного підприємства «Славутське лісове господарство». Маючи ліцензію на добування козулі, 32-річний чоловік вполював лося, занесеного до Червоної книги, завдавши державі збитків на суму 130 тисяч гривень.

За даним фактом слідчі Славутського відділу поліції одразу ж відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України — незаконне полювання.

Проте підозрюваний намагався уникнути відповідальності і вчинив ще одне правопорушення — спробував підкупити слідчого, надавши йому неправомірну вигоду. Проте правоохоронець одразу ж повідомив про пропозицію своє керівництво та працівників внутрішньої безпеки, і зловмисника затримали у кабінеті слідчого безпосередньо у момент передачі коштів.

Наразі досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 248 (порушення правил полювання на звірів, що занесені до Червоної книги України) та ч. 3 ст. 369 (пропонування, обіцянка та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах того, хто обіцяє, пропонує і надає таку вигоду, з використанням наданого службового становища) Кримінального кодексу України, завершено. Матеріали скеровано на розгляд Славутського міськрайонного суду. Зловмисникові може загрожувати від 4 до 8 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне