Перед судом за шахрайство з продажем автомобілів з-за кордону постануть учасники злочинного угрупування

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Слідчі СУ ГУНП в Хмельницькій області завершили розслідування та за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду кримінальне провадження стосовно трьох членів організованої злочинної групи, які створили шахрайську схему з продажу неіснуючих автомобілів. 

Організатором афери став 54-річний хмельничанин, який залучив до злочинної діяльності ще двох виконавців.

Зловмисники розміщували в Інтернет-мережі фейкові оголошення, у яких пропонували пригнати з-за кордону автомобіль під замовлення, але обов’язковою умовою надання послуги була передоплата.

Як тільки кошти від потерпілого заходили на карту шахраїв, вони одразу видаляли оголошення з сайтів та зникали зі зв’язку.

https://hm.npu.gov.ua/

Загалом слідчі задокументували 9 епізодів їх злочинної діяльності. Серед потерпілих від таких шахрайських дій опинились і волонтери, які хотіли придбати транспорт для потреб військових на передовій.

За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів працівники поліції вилучили мобільні телефони, десятки сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, чорнові записи, грошові кошти та 5 автомобілів.

Оперативний супровід розслідування здійснювали працівники Управління карного розшуку ГУНП в області.

Санкція ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), за якою пред’явили обвинувачення усім трьом зловмисникам, передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне