Перший в Україні інклюзивний клас безпеки ДСНС запрацював на Хмельниччині

Фото: https://km.dsns.gov.ua/

1 лютого у Хмельницькому вперше в Україні розпочав роботу інклюзивний клас безпеки ДСНС для дітей з особливими потребами. Розділити з дітками радість відкриття цього класу завітали голова ОДА Сергій Гамалій та начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко.

https://km.dsns.gov.ua/

Клас безпеки створено на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та обладнаний усіма необхідними навчальними засобами з урахуванням специфіки викладання інформації про безпечне життя для діток з особливими освітніми потребами. Навчальний процес буде максимально враховувати потреби безбар’єрної освіти, зокрема дітей з порушеннями мовлення, зору та слуху. Для організації навчально-виховної діяльності викладачі підготували адаптований для сприйняття відеоматеріал з сурдоперекладом, титри для самостійного прочитання, пам’ятки із використання шрифту Брайля.

“Це інноваційний проект, аналогів якому наразі немає у нашій країні. Хочу наголосити, що безбар’єрність має бути політикою держави та загальною нормою суспільства. Завдяки ініціативі дружини Президента України Олени Зеленської затверджено Національну стратегію безбар’єрності, в межах реалізації якої в нас в області будуть впроваджуватися нові проєкти щодо безбар’єрності. Гарним прикладом розвитку безбар’єрного суспільства є відкриття цього інклюзивного класу, адже він дає можливість для дітей з особливими потребами здобути необхідні для них знання та навички, які, можливо, стануть їм у нагоді, допоможуть правильно реагувати і почуватися упевненіше у житті в будь-яких ситуаціях,”- зазначив Сергій Гамалій.

Едуард Братко додав, що створення такого осередку безпеки дозволить навчати дітей різних вікових та соціальних категорій.

“Такий нестандартний підхід із вивчення основ безпеки життєдіяльності є унікальним для нашої країни, який розпочинається з Хмельниччини, можливо, у майбутньому, він охопить усю країну,” – зауважив головний рятувальник області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне