Під час нересту порушники завдали збитків на 123 тис. грн

Під час нересту порушники завдали збитків на 123 тис. грн
Фото: khm.darg.gov.ua

Протягом нерестового періоду 2021 року порушниками завдано збитків на суму майже 123 тис. грн
У період нересту 2021 року державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 167 рибоохоронних рейдів та викрито 216 порушень природоохоронного законодавства, з яких 44 – грубі. Також складено 111 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 20 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), один за ст. 188-5 КУпАП (невиконання розпоряджень чи приписів) та один за ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено 39 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За цей період на порушників накладено штрафів на суму 10 166 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 122 664 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили у порушників 130 од. заборонених знарядь лову та ще 84 од. – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Крім цього, 62 адміністративних справи передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Відкрито 13 кримінальних справи за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Наприклад, 29 травня 2021 року Хмельницький рибоохоронний патруль спільно із працівниками Національної поліції в Хмельницькій області викрили грубе порушення правил рибальства. Виявлено порушника, який за допомогою човна, здійснював вилов риби забороненими знаряддями – двома лісковими сітками. Інцидент стався на р. Горинь, в с. Михнів Шепетівського району Хмельницької області. Громадянин виловив: 49 екз. плітки, 37 екз. карася сріблястого, 18 екз. окуня та 2 екз ротаня. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 7 кг. Завдано збитків у розмірі 5 134 грн. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону

Джерело: Хмельницький рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне