Підозра COVID-19: лікаря вузлової лікарні, яка контактувала з хворим шепетівчанином відправили в Хмельницький

Фото: https://tva.ua/

Як ми повідомляли, у Шепетівці підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом COVID-19

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працював усю ніч, щоб встановити осіб з яким контактував хворий.

Наразі нарахували більше 70 людей, для сорока з них планують зробити ПЛР тестування. Також тривають роботи з дезінфекції місць, які відвідував хворий.

Головний лікар Шепетівської ЦРЛ Валентина Савчук, в коментарі для сайту міста Шепетівка, спростувала чутки про його смерть. Наразі його стан – стабільно важкий. Порадившись з лікарями Хмельницької міської інфекційної лікарні, хворого вирішили не перевозити до обласного центру, тому що є ризик погіршення стану.

Але одну шепетівчанку таки доправили до обласної лікарні – це лікар вузлової лікарні, яка контактувала з хворим та у якої підозрюють COVID-19.

Міський голова Шепетівки у своєму зверненні повідомив, що зараз навіть попри наявність коштів, доволі важко закупити у необхідній кількості засобів індивідуального захисту для лікарів, працівників комунальної сфери та поліції. Через ажіотаж їх просто немає в наявності. З його слів, є попередня замовлення у Новоград-Волинської фабрики на 700 захисних костюмів.

Також вже відбувається підготовка позачергової сесії Шепетівської міської ради, на якій хочуть спробувати перерозподілити кошти і закупити для міста апарат штучної вентиляції легень.

Інформує сайт міста Шепетівка

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне