Підозрюваному в крадіжці грошей і ноутбука з дитячого садка суд продовжив строк під вартою

75
Фото: .court.gov.ua

Чемеровецький районний суд продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще на 30 днів підозрюваному у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням в інше приміщення (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України).

Як альтернативу, суд визначив заставу у розмірі 100350 гривень.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання слідчого. Який просив продовжити строк тримання під вартою на 60 днів.

За версією слідства, у серпні цього року житель Віньковеччини, що має вже 5 судимостей за злочини проти власності, двічі вчинив крадіжки із дитячого садка в с. Гуків Чемеровецького району. За першим разом виніс ноутбук завідувачки дошкільним закладом і близько 400 гривень. За другим – 1 тис гривень і продукти харчування.

29 серпня правоохоронці повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину і того ж дня суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 днів.

«Через необхідність проведення великого обсягу слідчих дій, отримання висновків по проведеним спеціальним дослідженням, необхідності забезпечення сторони захисту у відкритті матеріалів досудового розслідування, слідчий обґрунтовано ініціював розгляд поданого ним клопотання про доцільність продовження тримання підозрюваного під вартою в межах існуючого строку досудового розслідування в даному кримінальному провадженні», – зазначає в ухвалі Чемеровецький суд.

На думку суду, підстави вважати, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, вчиняти інші кримінальні правопорушення. А також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином (ризики, передбачені пунктами 1,4, 5 ч.1 ст. 177 КПК України), досі актуальні.

Ухвала не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне