Підприємець сплатив до бюджету Хмельницького збитки, завдані використанням землі без документів

Фото: Прокуратура
Унаслідок примусового виконання рішення суду, ухваленого за результатами розгляду позову Хмельницької місцевої прокуратури, на користь Хмельницької міської ради стягнуто 135 тис грн збитків, завданих використанням землі комунальної власності без правовстановлюючих документів.
 
Встановлено, що ще у 2007 році підприємець став власником приміщення, яке знаходиться на земельній ділянці площею 1025 кв. м в обласному центрі.
 
Рішенням міської ради власнику нерухомості затверджено проект відведення вказаної земельної ділянки для передачі в оренду.
 
Однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею так і не оформлені.
 
У зв’язку із цим, ділянка використовувалась безоплатно, а бюджет територіальної громади недотримував кошти.
 
Тому відповідною комісією обраховано збитки, завдані використанням землі, які суб’єкт господарювання добровільно відшкодувати відмовився.
 
Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
 
Відповідач активно використовував своє право на оскарження судового рішення, втім судом касаційної інстанції рішення господарського суду Хмельницької області, яким із землекористувача стягнуто кошти, залишено без змін.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 
Нагадаємо, що на Хмельниччині поліцейські вирахували серійного крадія велосипедів. Зловмисником виявився 35-річний місцевий житель. Він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та злочини, пов’язані з наркотиками. Чоловік ніде не працював і знову став на злочинний шлях. Наприкінці травня він вчинив серію крадіжок спортивних велосипедів з під’їздів будинків.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне