Підприємець з Хмельницького, який вважав, що носіння масок суперечить Конституції, заплатить 17 тис. грн штрафу

Фото: НГП

Хмельницький міськрайонний суд оштрафував місцевого підприємця на 17 тис. грн за порушення правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це свідчить постанова від 20 листопада.

Підприємець 30 жовтня близько 11 год. 40 хв. перебував у приміщенні відділення «Приватбанку» (VIP-центр) на вул. Проскурівського підпілля, 73 у Хмельницькому без засобів індивідуального захисту, а також перебував на вулиці без документів, чим порушив пп. 1, 2 п. 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641.

В судовому засіданні чоловік свою вину не визнав. Адвокат Свіжий заперечив факт порушення його клієнтом карантинних заходів, пояснивши: носіння засобів індивідуального захисту що закриває ніс та рот суперечить Конституції України, а Постанова Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року № 641 визнана неконституційною Рішенням Конституційного суду від 28 серпня 2020 року. Тому просив закрити справу у зв`язку із відсутністю в діях особи події і складу адміністративного правопорушення.

Разом з тим, суд вважав, що факт вчинення підприємцем правопорушення підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, письмовими поясненнями та диском з відеозаписом.

Натомість невизнання своєї провини суд розцінив як бажання уникнути відповідальності за скоєне та спростовується дослідженими матеріалами справи.

Крім штрафу 17 тис. грн, суд стягнув з підприємця 420,4 грн судового збору.

Ця постанова може бути оскаржена протягом десяти днів до Хмельницького апеляційного суду.

Як писав НГП, 25 листопада Хмельницький міськрайонний суд закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності хмельницького бізнесмена і керівника ТОВ “Браво” Віктора Вікарчука за порушення правил карантину (ст.44-3 КУпАП) через відсутність складу правопорушення.

До суду надійшло п’ять адмінпротоколів від 10 листопада, які поліція склала на пана Вікарчука за те, що він протягом 5 листопада близько 00 год. 20 хв., 6 листопада о 22 год. 30 хв., 6 листопада близько 00 год. 20 хв., 7 листопада 22 год. 55 хв. і 8 листопада близько 22 год. 35 хв. не забезпечив закриття кафе “Роза бар” на вул. Свобода, 1А у Хмельницькому. Своїми діями він порушив норми закону про захист населення від інфекційних хвороб і постанови Кабміну від 22 липня №641 зі змінами.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне