Підприємства-експортери отримали на Хмельницькій митниці ДФС понад 2 тисячі сертифікатів EUR.1

14
Фото: platforma-msb.org

За сім місяців цього року Хмельницькою митницею ДФС оформлено 2046 сертифікатів EUR.1 підприємствам-експортерам для. Це на 12 одиниць більше, ніж було на цю дату торік.

Найбільшу кількість сертифікатів видано до Польщі, Німеччини, Бельгії, Румунії та Чехії.

На Хмельниччині постійних отримувачів євро сертифікатів входить понад підприємств, які виробляють конкурентоспроможну вітчизняну продукції.

Найчастіше ними експортувались до країн Європи санітарно-технічні вироби, механічні пристрої для обробки ґрунту. Також сплави алюмінію, меблі дерев’яні, деревне вугілля, прокат стальний. З продукції агропереробки – олія соняшникова та соєва, масло вершкове, шрот соєвий та мед.

Сертифікат з перевезення форми EUR.1 видається у разі, якщо його потрібно пред’явити при ввезенні на митну територію країн ЄС та Європейської асоціації вільної торгівлі. Чорногорії як доказ, що товари українського походження відповідають вимогам правил визначення преференційного походження при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Термін дії сертифіката складає 4 місяці.

Для отримання сертифіката експортер або уповноважений представник повинен подати структурному підрозділу митниці низку документів, що підтверджують преференційне походження товарів з України відповідно до правил визначення преференційного походження.
Сертифікат видається безоплатно у найкоротший термін. Але не більше восьми робочих годин після реєстрації заяви у структурному підрозділі митниці ДФС, на який покладено функції з видачі сертифіката.

Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1 затверджено наказом Міністерства фінансів України від 20.11.2017 № 950, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26 грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне