Підприємство Старокостянтинова оштрафували за понаднормові викиди

Фото: https://lexinform.com.ua/

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позов Старокостянтинівської місцевої прокуратури про стягнення з ТОВ «Блок Майстер Україна» майже 200 тисяч гривень компенсації за завдану довкіллю шкоду.

Причина – понаднормові викиди забрудників в атмосферне повітря без відповідних дозволів. Про це йдеться у рішенні суду, яке винесли наприкінці грудня минулого року.

Представники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області у травні 2018-го провели планову перевірку ТОВ «Блок Майстер Україна», яке у Старокостянтинові займається виробництвом будівельних матеріалів. Тоді екоінспектори виявили, що у товариства з 6 жовтня до 19 грудня 2017 року був відсутній дозвіл на викиди забруднювачів до атмосферного повітря стаціонарними джерелами. А це є порушенням статей 10-11 Закону України «Про атмосферне повітря».

Таким чином представники екоінспекції підрахували, що за цей час підприємство завдало державі 197 тисяч 230 гривень та 1 копійку збитків за понаднормовий викид забрудників у атмосферне повітря.

Під час судового засідання представники ТОВ «Блок Майстер Україна» заперечили такі позовні вимоги. Вони вважають їх необґрунтованими. Зокрема, вказують, що акт перевірки екоінспекції підписав головний інженер ТОВ «Блок Майстер Україна». Однак керівництво товариства не надавало йому таких повноважень. Крім того, відповідач не володів інформацією про проведення такої перевірки до квітня 2020 року. Тому, на думку представників підприємства, звіт і акт екоінспекції не можуть мати правових наслідків.

Але Господарський суд Хмельницької області все ж задовольнив позов прокуратури. Він вирішив стигнути 197 тисяч 230 гривень та 1 копійку з ТОВ «Блок Майстер Україна» у дохід Старокостянтинівської міської ради. А на користь прокуратури товариство повинне сплатити понад 2 тисячі 958 гривень відшкодування судового збору.

Це рішення набуває остаточної сили, якщо відповідач не подасть апеляцію впродовж двадцяти днів з дати складання повного тексту судового рішення, тобто 4 січня цього року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне