Підроблення COVID-сертифікатів – хмельничанину повідомлено про підозру

Фото: https://khmel.gp.gov.ua/
За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру у підробці та збуті сертифікатів про вакцинацію від гострої респіраторної інфекції COVID-19  (ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, чоловік підробляв міжнародні свідоцтва про вакцинацію та збував їх громадянам, котрі виїжджали за межі країни.
 
Вартість одного сертифікату оцінювалась в 1800 грн.
 
У ході обшуку за місцем роботи та проживання виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фотокартки осіб, які «замовляли» документи.
 

https://khmel.gp.gov.ua/

 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області.
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 358 передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне