Підроблення COVID-сертифікатів – викрито керівника хмельницького турагенства, посередника у працевлаштуванні за кордоном та медпрацівника

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

До складу групи входили двоє підприємців з Хмельницького зі сфери туризму та працевлаштування за кордоном, а також лікарка — очільниця центру первинної медико-санітарної допомоги однієї із сільських рад на Рівненщині.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами із УСБУ за процесуального керівництва прокуратури викрили групу осіб, які займались підробкою міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19. Клієнтами фігурантів були особи, які вирушали на роботу чи відпочинок за кордон, але не бажали вакцинуватися від COVID-19.

https://hm.npu.gov.ua/

До складу групи входили двоє хмельничан: 39-річна жінка, яка працювала у сфері туризму, а також 49-річний чоловік, сферою діяльності якого було надання послуг по отриманню закордонних віз та працевлаштування за кордоном.

Вартість одного сертифікату оцінювали в 150 євро.

Міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 мали всі ознаки офіційного документа: видані та підписані уповноваженою особою і завірені печаткою за встановленою формою, зареєстровані в системі «еHealth» МОЗ України та під’єднані до додатку «ДІЯ». Це забезпечувала третя фігурантка — очільниця центру первинної медико-санітарної допомоги однієї із сільських рад на Рівненщині.

https://hm.npu.gov.ua/

Правоохоронці провели 5 санкціонованих обшуків, в ході яких вилучили мобільні телефони, ноутбуки, документацію.

Розслідування здійснюється у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне