Підсумки деклараційної кампанії: подолянами задекларовано понад мільярд гривень доходу

19
Фото: sfs.gov.ua

За підсумками проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2018 році, на початок серпня декларації до органів Державної фіскальної служби подали 11,9 тисяч мешканців Хмельниччини.

Таким чином цьогоріч до кампанії долучилося на 697 декларантів більше, ніж минулого року. Загальна сума задекларованого ними доходу – 1 мільярд 8,5 мільйона гривень, що майже на 60 мільйонів гривень перевищує минулорічний показник.

Слід відзначити, що 4,5 тисячі декларацій, що складає 38 відсотків від їх загального числа, були подані на отримання податкової знижки. Зазначеним декларантам буде повернуто 9,7 мільйона гривень, що на 1,2 мільйона більше, ніж в минулому році. Майже 62 відсотки, або 7,4 тисячі декларацій подали громадяни, які згідно з Податковим кодексом зобов’язані їх подати. Відтак декларантами буде сплачено 21,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 4 мільйони гривень військового збору.

Примітно також, що серед декларантів області є 33 громадянина, які задекларували дохід, який перевищує 1 мільйон гривень. Загалом подільські мільйонери згідно з поданими деклараціями минулого року заробили 182,5 мільйона гривень.

Результати цьогорічної деклараційної кампанії є яскравим свідченням зростання рівня сумлінності і податкової свідомості громадян, їх активної громадянської свідомості, переконані в Головному управління ДФС у Хмельницькій області.

Нагадаємо також, що декларанти зобов’язані сплатити узгоджену суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору до 1 серпня поточного року. Якщо ж ця сума не була сплачена платником у вказаний термін, то такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу відповідно до  п. 126.1 ст. 126 Податкового кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне