Підсумки моніторингу дотримання прав дитини в системі альтернативного догляду на Хмельниччині

Фото: www.ombudsman.gov.ua

Працівники Управління з дотримання прав дитини та сім’ї Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, регіональний представник та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області спільно з представниками Міністерства соціальної політики України, Громадської спілки «Українська мережа за права дитини» здійснено моніторингові візити до служб у справах дітей Хмельницької міської ради та Хмельницької обласної державної адміністрації, а також до Хмельницького спеціалізованого будинку дитини «Берізка».

www.ombudsman.gov.ua

За результатами вивчення діяльності служб у справах дітей грубих порушень прав дітей не виявлено. Підсумовуючи проведену роботу щодо дотримання прав та інтересів дітей в системі альтернативного догляду на Хмельниччині, в службі у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації було обговорено недоліки в діяльності місцевих служб у справах дітей області, зокрема, щодо несвоєчасної постановки на облік дітей, які залишилися без піклування батьків, неврахування думки дитини при її тимчасовому влаштуванні, а також необхідність здійснення диференційованого підходу при складанні індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинках сімейного типу.

За результатами обговорення надано відповідні рекомендації щодо покращення роботи служб у справах дітей. Під час візиту до Хмельницького спеціалізованого будинку дитини «Берізка» фактів порушення прав та інтересів дітей моніторами не виявлено. У той же час увагу керівництва закладу було зосереджено на необхідності забезпечення малолітніх вихованців індивідуальною білизною та одягом.

За результатами моніторингових візитів до закладів та установ Хмельницької області будуть направлені акти реагування Уповноваженого.

Інформує секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне