Після газового “переполоху” бюджетники Хмельниччини знайшли спосіб, як купити дешевше блакитне паливо

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Бюджетні установи Хмельницької області на майданчику “Прозорро” почали публікувати повідомлення про наміри укласти договори із ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” на закупівлю природного газу за суттєво нижчими цінами, ніж на ринку. Інформує НГП.

Зокрема, 14 жовтня Славутська гімназія №6 опублікувала рішення про готовність купити 57,3 тис. кубів газу у “Нафтогазу Трейдинг” (компанія належить НАК “Нафтогаз України” – НГП) за фіксованою ціною 16,55 грн/куб. м. Це стало можливим після рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка 11 жовтня визнала надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня через припинення газопостачання школам та лікарням.

“Замовник звернувся до комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Хмельницької обласної державної адміністрації для отримання висновку стосовно надзвичайної ситуації, яка склалася через відсутність постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-2022 років… Таким чином, у замовника наявні підстави для застосування переговорної процедури закупівлі на підставі п.3 ч.2 ст. 40 Закону України “Про публічні закупівлі”, – сказано у повідомленні.

teb-i-ns

Додамо, що у вересні Славутська гімназія №6 намагалася двічі купити газ на “Прозорро” за ринковими цінами. Спочатку по 22 грн/куб. м, а потім по 29 грн/куб. м. Однак тендерні процедури довелося відміняти, бо не прийшли газотрейдери.

Крім цього, доступний газ по 16,55 грн/куб. м купує департамент освіти та науки Хмельницької міської ради. Бюджетна установа замовляє 123,8 тис. кубів блакитного палива у “Нафтогазу Трейдинг”. При цьому у середині вересня хмельницькі освітяни не змогли придбати “нещасних” 22-29 тис. кубів газу за ціною понад 20 грн/куб. м.

Як писав НГП, Хмельницька обласна прокуратура за результатами тендера уклала договір із львівським ТОВ “Газенерго трейд” на закупівлю природного газу загальною вартістю 885,9 тис. грн.

За умовами договору прокуратура придбає до кінця поточного року 28,1 тис./куб. м блакитного палива. Його направлять на опалення 12 адміністративних приміщень відомства на території області. Отже, куб газу виходить 31,5 грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне