Півтора року вважався зниклим безвісти – на Хмельниччині попрощалися із загиблим на фронті майстер-сержантом

Фото:

11 вересня Ярмолинецька громада провела в останню путь загиблого воїна, учасника російсько-української війни майстер-сержанта Володимира Гуменюка, жителя с. Соколівки. Захисникові назавжди залишиться 46 років. Майже вісім років він боронив Батьківщину в умовах війни, розв’язаної росією проти України у 2014 році.

Володимир народився 13 травня 1975 року в с. Соколівці на Ярмолинеччині. Він був молодшим сином у батьків, мав іще старшого брата. Після завершення навчання у школі вивчився на столяра. Робота з деревиною – це те, що він по-справжньому любив. Виготовляв на замовлення вікна, двері, столи, бесідки. Хоча доводилося працювати на різних роботах – на хлібзаводі, заправці, пишуть на сторінці громади у соцмережі.

У 1996 році Володимир побрався з односельчанкою Наталією, яка стала його супутницею життя. У подружжя народилося двоє синів. Ростили дітей, господарювали. Та все змінилося, коли у 2014 році в Україну і життя тисяч українських родин увірвалося страшне лихо війни…

2015 року в Україні було оголошено часткову мобілізацію. Тоді ж навесні Володимир отримав повістку з військкомату. Сумнівів у чоловіка не було – пішов і був мобілізований до українського війська. З того часу ніс службу в лавах Збройних сил України. Володимир Гуменюк – учасник АТО та російсько-української війни.

З 2021 року в складі 24 ОМБр імені короля Данила виконував завдання із захисту України на Луганському напрямку. Був командиром кулеметного взводу. Мав позивний «Голова». Як командир Володимир думав найперше про те, щоб зберегти життя своїх бійців. Сам неодноразово був поранений та контужений, однак залишався в строю.

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну застало Володимира з побратимами на позиціях у Луганській області. Востаннє на зв’язок з рідними виходив 6 березня 2023 року. З березня 2022 р. аж до вересня 2023 р. Володимир Гуменюк офіційно значився у списках зниклих безвісти.

Тіло захисника Україна повернула в рамках обміну з противником. Після чого було проведено експертизу ДНК, за результатами якої на початку вересня 2023 року рідним Володимира сповістили про факт загибелі військовослужбовця ЗСУ майстер-сержанта Володимира Гуменюка 7 березня 2022 року поблизу населеного пункту Попасна Луганської області.

Непоправна втрата для родини. Болісна втрата для всієї України.

Співчуття рідним і близьким Героя. У Володимира залишилися дружина і двоє синів. Старший син – військовослужбовець Збройних сил України.

Місцем останнього спочинку полеглого захисника стало кладовище у його рідному селі Соколівці на Ярмолинеччині.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне