Плата за землю збагатила бюджети громад Хмельниччини на 100 мільйонів гривень

1
Фото: @sfs.khmelnytskyi

У січні-лютому 2019 року на Хмельниччині перераховано до місцевих бюджетів 99 мільйонів гривень плати за землю. Таким чином громади краю отримали в розпорядження на 14 відсотків більше плати за землю проти аналогічного періоду минулого року. Це більше на 12 мільйонів гривень. Про збагачення бюджетів інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області.

Індикативне завдання з надходження цього майнового податку виконано на 120 відсотків. Тобто у грошовому виразі бюджети громад додаткового отримали 16 мільйонів гривень.

Понад 88 мільйонів гривень плати за землю до бюджетів територіальних громад сплатили юридичні особи. Майже 11 мільйонів гривень– внесок фізичних осіб- платників земельного податку.

«Зростання надходжень з плати за землю означає, що спільні скоординовані дії фіскальної служби, органів місцевого самоврядування та громадського активу отримують реальні позитивні результати у площині впорядкування земельних відносин. Таким чином територіальні громади, в яких позбавляються фактів використання необлікованих земельних угідь, а громадяни поінформовані про необхідність сплати земельного податку, отримують передбачені чинним законодавством кошти і цей процес має незворотній і системний характер», – наголосила заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Посадовець також зазначила, що фіскальна служба краю ретельно відпрацьовує інформацію органів місцевої влади щодо потенційних порушень у користуванні землею та вживає адекватних заходів задля забезпечення надходжень, які у кінцевому підсумку працюють на громаду.

Нагадаємо, що в січні 2019р. обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 47,8 млн.дол. США і 25,6 млн.дол. Порівняно з січнем 2018р. експорт збільшився на 10,6% (4,5 млн.дол.), імпорт, навпаки, зменшився на 10,7% (3,0 млн.дол.). Додатне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 22,2 млн.дол. Коефіцієнт покриття експортом імпорту дорівнював 1,87.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне