Платники єдиного податку поповнили місцеві бюджети Хмельниччини більш як на півмільярда гривень

9
Фото: https://commons.com.ua

За сім місяців 2019 року підприємці Хмельницької області, які працюють за спрощеною системою оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 511 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 74 мільйони гривень, або на 17 відсотків більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Про це повідомляє прес-слжуба ДФС у Хмельницькій області.

Водночас індикативний показник виконано на 109 відсотків. Понад очікування надійшло понад 40 мільйонів гривень.

Як свідчить аналітика, протягом першого півріччя поточного року підприємці-фізичні особи спрямували до місцевих бюджетів 323 мільйони гривень єдиного податку.  Юридичні особи – 64 мільйони гривень єдиного податку. Тим часом, сільськогосподарські товаровиробники, які працюють в умовах четвертої групи єдиного податку, додали громадам понад 123 мільйони гривень єдиного податку.

Сьогодні на Хмельниччині використовують спрощену систему оподаткування майже 43 тисячі фізичних осіб-підприємців та 5,2 тисячі – юридичних осіб. При цьому з початку року кількість платників єдиного податку зросла на 2 тисячі осіб.

«Позитивну динаміку сплати єдиного податку демонструють фізичні і юридичні особи, а також сільськогосподарські товаровиробники. Примітно, що фахівці фіскальної служби надають усім категоріям платників податків комплекс сервісних послуг, включаючи консультаційні з питань подання звітності та застосування норм чинного законодавства. Оскільки єдиний податок зараховується до місцевого бюджету, то органи місцевого самоврядування зацікавлені у тому, щоб всі бізнес-проекти на території кожної територіальної громади впроваджувалися лише легально, а підприємці працювали прозоро», – наголосив заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне