Платники податків Хмельниччини спрямували до держбюджету 1,5 мільярда гривень ПДВ

Платники податків Хмельниччини спрямували до держбюджету 1,5 мільярда гривень ПДВ
Фото: glavred.info

З початку 2018 року бізнес-спільнотою Хмельниччини до державного бюджету мобілізовано понад 1,5 мільярда гривень податку на додану вартість. Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року склав 119 відсотків, що в абсолютній сумі становить 243 мільйони гривень.

Водночас на рахунки платників відшкодовано з державного бюджету ПДВ у розмірі 755 мільйонів гривень. У порівнянні з минулим роком сума повернутого податкового кредиту збільшилася у півтора рази.

«Позитивної динаміки з відшкодування податку на додану вартість вдалося досягти за рахунок ефективної роботи системи моніторингу оцінки ризиків СМКОР, що дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних, та електронному реєстру відшкодування ПДВ, який функціонує у відкритому режимі. Завдяки прозорості та автоматичності всього процесу відшкодування ПДВ усунуті будь-які можливості для маніпуляцій з відшкодуванням цього податку. Сьогодні Державна фіскальна служба реально захищає інтереси легального бізнесу, упереджуючи формування, так званого схемного кредиту і таким чином створюючи рівні конкурентні умови для бізнесу», – зазначила перший заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Оксана Домерат.

Загалом бізнес і фіскальна служба вийшли на той формат співпраці, коли 95 відсотків від заявлених до відшкодування сум отримуються автоматично. Це дає можливість платникам оперативно поповнювати свої обігові кошти і декларувати прибутки на зміну збиткам або нульовим деклараціям, які були до цього попередньо.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне