Платники податків Хмельниччини у цьому році додали до бюджетів усіх рівнів 1 мільярд гривень податкових надходжень

30
Фото: http://freelife.cv.ua

За сім місяців 2019 року Головним управлінням ДФС у Хмельницькій області проадміністровано надходження до бюджетів усіх рівнів 6,1 мільярда гривень податкових надходжень. Примітно, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року платежі до зведеного бюджету зросли на 1 мільярд гривень. Це на 21 відсоток.

Індикативне завдання виконано на 101 відсоток. Скарбниця додатково отримала 67 мільйонів гривень.
Згідно з фінансовим розподілом доходи державного бюджету склали 2,5 мільярда гривень, при темпах росту платежів у 122 відсотки, що абсолютній сумі становить 610 мільйонів гривень. Додає податкового позитиву той факт, що визначальним бюджетоформуючим сегментом є податок на додану вартість, сплата якого з початку року перевищила 1 мільярд гривень, при темпах росту 125 відсотків, що в абсолютній сумі становить 208 мільйонів гривень.

У розпорядження місцевих громад Хмельниччини спрямовано 3,6 мільярда гривень податків та зборів. Порівняно з минулорічним результатом це більше на 20 відсотків, або на 618 мільйон гривень. Понад 60 відсотків питомої ваги у місцевому бюджеті склав податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 2,5 мільярда гривень. За темпами росту це більше на 23 відсотки, або майже на 462 мільйонів гривень.

На думку провідних фахівців фіскальної служби краю, системна сплата податків та зборів до бюджетів усіх рівнів в першу чергу здійснюється завдяки сумлінню соціально відповідального бізнесу. Також високим сервісним забезпеченням його діяльності.

«Одним із трендових методів є проведення робочих зустрічі з бізнесом області. У ході яких обов‘язково обговорюються податкові новації, доручення представників підприємницької спільноти до функціонування «Електронного кабінету» ДФС, інших електронних сервісів. Це сприяє прозорому і зручному веденню бізнесу, здоровій конкуренції, легалізації трудової зайнятості і відповідному фінансовому результату, який у вигляді податків надходить до бюджету. Ми відкриті до комунікацій і співпраці з бізнесом та громадськості», – зазначив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне